top of page
  • Obrázek autoraGreycom

Bavíme se na Matějské!


Každá společnost má svou hierarchii. Tou je zajišťována dělba práce i efektivní fungování celého systému. Jeden jedinec tak řídí to a druhý tamto. Každý má na starosti něco a někdo šéfuje těm a jiný zas oněm. Jednoduché, praktické, efektivní. Problém však nastává tehdy, když to, že jeden přikazuje druhému a druhý třetímu, vede k ostychu, zablokování či zatvrzelosti u podřízených a k osamocení nebo zatvrzelosti u nadřízených.


Tehdy se i dobře promazaný firemní stroj může zadrhnout. Ochromí ho nevyřčené problémy, které mezi sebou nadřízení a podřízení mohu mít. Ochromí ho uzavřenost světů, které k dobrému fungování otevřenost potřebují. Jak jinak řešit všechny myslitelné problémy?


Aby se tak nestalo, je třeba alespoň jednou za čas poslat celou hierarchii k čertu, postavit všechny podřízené a nadřízené vedle sebe nebo alespoň promíchat jejich pozice. Jen tak se lidé přestanou vnímat jako podřízený a šéf a možné vnitřní problémy, zatvrzelosti a bloky odplují. Ideální je k tomu teambuilding, např. s pomocí sportu nebo zábavy. U nás padla volba právě na návštěvu Matějské pouti.


Sešli jsme se v hojném počtu, počasí vyšlo a úsměvy nám celou dobu neslezly z tváře. Sami posuďte, jak se nám vedlo. Fotky jsou všude okolo.


Jedno je ale jisté, jestli se kdy mezi námi objevilo nějaké to drhnutí, je zas na hodně dlouhou dobu pryč.


A teď opět vzhůru do práce!


Greycom

191 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page